29 april 2012

One deadly sin

På den senaste tiden har jag rensat i badrumsskåpen och blivit av med massa produkter jag inte längre vill använda på grund av dess innehåll. Tvätt och vård av mitt ansikte har jag förändrat radikalt och jag ser stor skillnad på huden. Numera tar jag bort ögonsmink med olivolja och så tvättar jag rent ansiktet med fast honung. Sminket försvinner puts väck och huden blir både ren och len. Mycket skonsamt men effektivt, det var precis vad min känsliga hy behövde.

Försöker skära ner på antalet produkter i badrumsskåpet och har inte använt nattkräm på länge, har också bytt ut min gamla dagkräm mot a-creme, med bra ingredienser. Den återfuktar, skapar en bra bas för sminket utan att bli glansig. Den fungerar alltså även lite som primer, vilket gjort att jag slutat använda min vanliga primer. A-cremen går att använda överallt på kroppen så den har också fått ersätta min gamla handkräm och nagelbandskräm, som var fullproppade med uttorkande och skadliga ingredienser. Kokosfettet har, som jag nämnt i tidigare inlägg, ersatt min hudlotion. Kokosfett ska också gå att använda som deo, får se om jag ger mig på att prova det eller inte. Rakgelen har ersatts av ett godkänt balsam. Alla mina gamla skitlipsyl har ersatts av ett icke skadligt och uttorkande cerat. Behöver använda det nya ceratet betydligt mindre, eftersom det inte är uttorkande, för läpparna. Samma sak gäller egentligen alla produkter jag använder nu för tiden, de är inte uttorkande vilket betyder mindre smörj och gegga för huden. Detta ger huden chansen att återfukta och ta hand om sig själv.

Det tar tid att hitta bra ersättare till alla produkter jag använder, men jag har minsann kommit en bra bit på vägen! Deo, parfym och duschtvål är några av de produkter jag letar ersättare till. Parfymen vill jag inte leva utan och jag tror inte jag kommer hitta någon ersättare jag är nöjd med, så jag kommer säkert fortsätta spraya på mig det giftet. Lite skönhetssynder kan jag leva med.

En bild från när jag rensade i badrumsskåpet:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är alltid roligt, lämna gärna en innan du går!
Eventuell reklam raderas.