30 november 2013

Essie Bouncer It´s Me

Mörkblått jellylack som torkar matt. Detta är fyra lager. Torkar mörkare på nageln än i flaskan och är mörkare IRL än på bilden. Det syns inte lika mycket VNL IRL heller. Visar det utan överlack.

Jag avskyr verkligen det här, det är för skirt för att jag ska gilla det. Tycker dessutom att det ser smutsigt ut. Nästa gång får det bli underkläder till det här lacket.

29 november 2013

Holofredag: L.A. Girl – Electric Coral

Tre lättlackade lager och ett lager SV. Oreangelack med glitter i främst orange och guld men även en skvätt holografiskt glitter. Fantastiskt vackert.



28 november 2013

Layering High Maintenance och When Monkeys Fly!



China Glaze – It´s A Trap-eze!

Helt sinnessjukt lack som stått på önskelistan ett tag. Unikt och alldeles underbart. Fast samtidigt ganska fult. Fulsnyggt. Tre lager. Överlack i mängder. Så glad att jag köpte det ändå!


26 november 2013

Zoya Carter

Dags att visa en riktig skönhet, ett lack jag gillar så pass mycket att jag faktiskt var tvungen att visa det direkt för er. Detta är alltså något så ovanligt som notd.

Jag pratar om Carter från Zoya. Ett förbannat fint texturlack med lila bas och magentarosa glitter. Tre lättlackade lager. Kan inte sluta titta på naglarna. Gillar du texturlack? Köp!

Den översta, suddiga bilden, visar mest korrekt färgåtergivning.


Nordic Cap NP14

Detta är två olika färger/nyanser men båda med samma namn. Väldigt märkligt. Båda är lackade med tre lager, utan överlack. För mig gör den i mångas ögon kanske lilla nyansskillnaden, stor skillnad. Jag gillar inte det som drar åt rosa men gillar det som drar åt orange. Båda innehåller samma silverfärgade glassflecks.

Rosa – pek och långfinger
Orange – Ring och lillfinger


25 november 2013

Layering: Don´t Burst My Bubble och Kleancolor Take A Hint

En layering jag gillar mycket. Elegant och diskret men samtidigt roligare än bara ett diskret jellylack.

O.P.I – Yoga-ta Get This Blue!

Mörkblått skimmerlack med turkost skimmer. Detta är två lager och ett lager överlack.


24 november 2013

Nail Art Sunday: Svart/vitt

Den här veckan är temat svart/vitt och jag har gjort ännu en gradient i svartvitt. Den här gången är det dock en glittergradient. Basen består av Nordic Caps vita krämlack, närmast nagelbanden la jag lite svart krämlack (också från NC) för att slippa lägga allt för mycket glitter där för att få det opakt. Sedan duttade jag dit L.A. Girl Uninhibited.

Jag glömmer lätt bort hur effektfullt det är med svartvita nail arts. Det är ju så snyggt! Måste försöka komma ihåg att göra mer nail art i svartvitt. Ska bli kul att se alla bidrag!

Trevlig söndag på er!

23 november 2013

Layering Masai Red och Sparkling Silver

Jag har använt China Glaze Masai Red och Gina Tricot Sparkling Silver. Sparkling Silver innehåller silverglitter och hexor i två storlekar som är prismatiska.Det var inga problem med att fördela glittret jämnt på nageln. GT har gjort det igen!




22 november 2013

China Glaze Masai Red

Jag har två lager på bilden, utan överlack.


Barry M Countess

Texturlack som täcker på två lättlackade lager. Det påminner extremt mycket om Wine Crush från IsaDora, som blivit min favorit bland mina texturlack. Basen drar mer åt det svarta hållet i Countess jämfört med Wine Crush som drar mer åt lila. Det guldiga och lila glittret ser dock exakt likadant ut. Förut var jag inne på att köpa en backup av Wine Crush, men nu känner jag inte att jag behöver det. Är det nödvändigt att säga att jag älskar det?
 
Countess till vänster och Wine Crush till höger.
 





21 november 2013

L.A. Girl Sand Blast - Sandstorm

Här visar jag det andra lacket från Sand Blastkollektionen som L.A Girl har släppt. Detta är ett beigefärgat lack, utan glitter, med lagom strukturfinish. Detta är två lager, det vallade sig något men det gick ändå bra att kontrollera. Det drar inte riktigt så mycket åt det gula hållet som bilden antyder, utan det drar mer åt brunt. Jag gillar det.

20 november 2013

China Glaze – Velvet Bow

Mörkrött krämlack, knappast unikt, men ack så snyggt. Detta är tre lättlackade lager.

19 november 2013

Removerjämförelse

För någon vecka sedan hade jag tre vänner över hos mig för lite fredagshäng, pizza och vin. Det var en trevlig kväll, som dessutom bjöd på ett par manikyrer och nagelsnack. Frågan om vilken remover jag använder kom också på tal och jag blev påmind om att jag sparat lite anteckningar och jämförelser av olika removers sen en tid tillbaka. Tänkte att det nu är dags att publicera detta i ett inlägg, här kommer det!

Betygsskalan ser ut som följer:

1. Blä. Sämst.
2. Nja, inte värt.
3. Okej - godkänt.
4. Bra!
5. Yeah! Bäst.


Depend – Supersnabb (den blåa)

Pris: 17 kr/200 ml (0.085 kr/ml)Pris: 45 kr/250 ml (0.18 kr/ml)
Effektivitet ”vanliga” lack: 5
Effektivitet glitterlack: 3

Inköpsställe: Ica Maxi

Övrigt/sammanfattning: Dyr men lättillgänglig och effektiv remover.


Depend – Miljövänlig (den gröna)

Pris: 45 kr/250 ml (0.18 kr/ml)
Effektivitet ”vanliga” lack: 4
Effektivitet glitterlack: 2

Inköpsställe: Ica Maxi

Övrigt/sammanfattning: Plus för att den är miljövänlig, minus för priset. Tycker inte heller att den är tillräckligt effektiv.
 

Gripen Remover - Acetonfri

Pris: 16 kr/150 ml (0.11 kr/ml)
Effektivitet ”vanliga” lack: 5
Effektivitet glitterlack: 3

Inköpsställe: Ica Maxi

Övrigt/sammanfattning: Kanske något dyr men lättillgänglig och effektiv remover. Gillar att flaskan är lite mindre än de övriga, den är smidig att ha med på resan.


Cien Acetonfri (den rosa)
Pris: 17 kr/200 ml (0,085 kr/ml)

Effektivitet "vanliga" lack: 5
Effektivitet glitterlack: 3

Inköpsställe: Lidl

Övrigt/sammanfattning: Gillar denna! Mer än godkänd i effektivitet och bra pris samt något behagligare doft än andra removers. Plus i kanten för pumpen som fungerar bra trots att removern börjar ta slut, för att få ur de sista dropparna behöver man dock skruva bort pumpen. Det enda minuset är att jag aldrig handlar på Lidl men jag kan leva med att svänga förbi där och bunkra upp med ett gäng flaskor då och då.


Cien – Classic (den blåa)

Pris: 17 kr/200 ml (0.085 kr/ml)
Effektivitet "vanliga" lack: 5
Effektivitet glitterlack: 3

Inköpsställe: Lidl
Övrigt/sammanfattning: Något starkare doft än den rosa removern men inte starkare än andra vanliga removers. Gillar som sagt pumpen. Nästan lika effektiv som den rosa från Cien.


Slutsats: Den rosa, acetonfria, från Cien är min favorit så här långt i nagellacksremoverdjungeln. Bra pris, behaglig doft, effektivitet och pumpflaskan gör att den hamnar på första plats.


Då och nu: Tidigare har jag alltid köpt Depends blåa remover, har aldrig riktigt tänkt på att det finns gott om alternativ. Gripen köpte jag när Depend var slut i affären och Cien tack vare Ann-Sofie på Colour It. Tror inte att jag kommer köpa Depend i framtiden, de känns onödigt dyra (även om den blåa är grym på alla sätt och vis) och jag tycker det är så trist att lägga pengar på remover. Det går åt mycket remover i mitt hem och jag lägger hellre pengar på annat.


Hur tänker ni kring removers? Vilken är eran favorit?


Gina Tricot – Black Multiglitter

Prismatiskt glitter i en svart bas får jag nog aldrig nog av, därför var jag tvungen att köpa detta när jag såg det på Gina Tricot för ett par veckor sedan. Detta är två lättlackade lager, ett lager Glitter Food Topcoat och ett lager In A Snap från Orly (mitt nya favvo överlack).


18 november 2013

Min lacksamling

För ett och ett halvt år sedan hade jag 83 stycken lack i min samling. Som jag kanske nämnt tidigare växer den stadigt och snabbt. Har nu passerat 500 stycken. Här kan ni se samlingen i detalj!

H&M - Purple Metal

Lila metalliclack som torkar helmatt. Två eller tre lager, minns inte exakt. Visar det både med och utan överlack.


17 november 2013

Nail Art Sunday - Black And Blue Skittlette

Idag bjuder jag på en svart och blå skittlette. På tumme och pekfinger har jag ett svart krämlack från NC, på lång och ringfinger har jag fyra lager Crabsody In Blue från Darling Diva, ett gråsvart jellylack med skimmer i kornblått och turkost. På lillfinger har jag en layering i form av ett lager H&M Did I Tell You? ovanpå ett svart krämlack.

14 november 2013

O.P.I –Ink

Lilablått skimmerlack som är fint. Täcker på två lager men är rinnigt.

13 november 2013

L.A Girl - Sandy Beach (Sand Blast)

Idag tänkte jag visa ännu ett texturlack, fast idag är det ett från L.A Girl vid namn Sandy Beach. Märkligt namn på ett blått lack tycker jag, men det kan jag bortse från.

Sandy Beach är ett kornblått texturlack, det täcker på två lager och är lättlackat men en aning flyktigt. Det flöt ut till nagelbandet på en nagel, men då försökte jag verkligen slicka kanten på nagelbandet och utmande ödet lite väl mycket. Lacket innehåller inget skimmer eller glitter men det glittrar ändå lite på nageln tack vare texturen. Jag älskar den här nyansen av blått och är löjligt förtjust i texturlack så detta går helt klart hem hos mig.  Lacket ser någon enstaka nyans mörkare ut i verkligenheten.


12 november 2013

IsaDora - Wine Crush

Okej, ni har sett det förr vid det här laget men i vanlig ordning tänker jag vara så envis och visa ännu ett lack ändå. Wine Crush är ett vinrött strukturlack som glittrar i lila och guld. Helt galet vackert. Formulan är fantastiskt och det täcker på två lager.




11 november 2013

Gina Tricot - Sea Bug

Jo, det tealfärgade skimmerlacket jag använde till gårdagens nail art är inget mindre än Sea Bug från Gina Tricot. Det är egentligen kanske inte så märkvärdigt men jag gillar det massor. Är svag för djupa skimmerlack som svartnar av mot kanterna som detta gör. Detta är två lättlackade lager utan överlack.

10 november 2013

Nail Art Sunday: Ljus

Den här veckan är temat Ljus, vilket har känts lite klurigt. Brett och stort tema och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Till slut blev det detta, tror jag tänkte på ljussken/strålar. Nåja, kanske inte den bästa tolkningen men jag är ganska nöjd med hur själva manikyren blev. Det gröna lacket tänkte jag visa i sin helhet imorgon. Någon som vet vad det kan vara? Utöver det lacket har jag använt ett vitt och ett silverglitter nail art lack från Kiss. Ett lager överlack.

8 november 2013

Black And White Gradient

En gradient i svartvitt kan ju vara det svåraste att få till! Här ser ni mitt första försök, ett arkivinlägg som ännu inte blivit publicerat. Det finns mycket kvar att jobba på så ni kommer säkert få se fler i framtiden. Jag har använt Nordic Cap – NP13, CG - Pelican gray, Nordic Cap – NP24 och ELF – Black. Avlutat med Seche Vite.


7 november 2013

China Glaze – Purr-fect Plum

Oj, det är nästan så att jag skäms över att visa detta. Jag har testat water marble någon gång förut, det gick åt helvete. Det här är den första ni får se, och ja, jag har en del att jobba på. Valde att enbart marbla ringfingernaglarna, ville inte riskera att misslyckas på alla. Haha.

Basen är två lager China Glaze – Purr-fect Plum, ett plommonlila krämlack som drar lite åt det rödbruna hållet. Jag använde Purr-fect Plum och Tart-y For The Party till min water marble.




6 november 2013

5 november 2013

Darling Diva – Will-o-the Wisp

Här var det rosa glitterlack! Jag har 4 lager Will-o-the Wisp på naglarna och ett lager Seche. Lacket består av en skir ljusrosa bas med glitter och skimmer i rosa, lila och silver.

Gillar man rosa glitterlack så törs jag garantera att man gillar det här. Jag är dock inte så förtjust i kombon rosa och glitter.


4 november 2013

Terrestrial Nails - Mermaid

Det här blev lite av ett bottennapp. I flaskan ser det fantastiskt ut och det ser även ut att kunna täcka på egen hand, men icke. Jag har sju lager på naglarna och som ni ser är det långt ifrån opakt. Vilken miss, nästa gång får jag lägga det över ett annat lack.
 

3 november 2013

Nail Art Sunday: Layering med Pretty & Polished - Hows About A Roll In The Hay?

Idag tar jag till ett arkivinägg då det står mycket på schemat. Här ser ni Hows About A Roll In The Hay? över ett svart krämlack, 1-2 lager på varje nagel. Jag älskar det här!

2 november 2013

O.P.I – Stay The Night

Svart liquid sandlack med rött glitter i. Tre otroligt lättlackade lager. Vackert och unikt. Gillar det!

1 november 2013

Holofredag: L.A. Girl - Teal Dimension

Jag är förälskad i det här lacket, Teal Dimension från L.A. Girl. Det är ett tealfärgat jellyliknande lack med hologlitter/flecks. Otroligt vackert.

Täcker på tre lättlackade lager.  Det drar mer åt det gröna hållet än vad bilderna visar.