30 april 2013

Lush Lacquer - Purple Splash

Lycka på flaska är en klockren beskrivning när det gäller det här lacket. Jag har lagt två lager ovanpå Wet ´n Wilds Eggplant Frost. Purple Splash har en jellybas som är något skir, det innehåller vitt glitter i olika storlekar och former samt lite holografiskt glitter. Normal torktid och inga problem med lackningen eller att sprida ut glittret på nageln. Jag älskar det. Nackdelen? Att fota det och försöka få en korrekt färgåtergivning. Jag har försökt med allt: olika vinklar, inställningar på kameran och olika sortens ljus. Bilderna är det närmsta jag kommer verkligenheten. Lacket är något mer lila än vad bilderna visar.


28 april 2013

Nail Art Sunday - Union Jack

Så är det söndag igen och den här veckan är jag med i veckans Nail Art Sunday med temat Union Jack. Spännande, tänkte jag och satte igång. Flaggan, eller lite mer än halva av den, hamnade på långfingernageln. Övriga naglar fick sig en omgång fransk manikyr i Storbritanniens färger. Flaggan var ju pillig att göra, men jag är ändå skapligt nöjd med resultatet, då jag inte använt striping tape utan gjort den på fri hand.
Är nyfiken på vad ni andra har hittat på idag!

Jag har använt:
Essie - Sugar Daddy
H&M - Blue My Mind
Nordic Cap Of Sweden - NP09
Nail art liner från Kiss i vitt och silver





26 april 2013

25 april 2013

H&M - Nail Him

Nail Him från H&M. Tre lager. Jättefin och härlig färg, finare än den här kassa bilden visar..

24 april 2013

Lush Lacquer - Neon Lights

Ok, jag är helt såld. Fullkomligt älskar det här lacket. På sista tiden har jag förälskat mig i mjölkiga lack med glitter, skimmer och grejer i. Är dessutom löjligt förtjust i neonlack, så detta slår högt kan jag säga.

Jag målade två lager med Blanc från Essie och sedan ett lager Neon Lights ovanpå, vet dock inte om det behövdes. Den vita basen i Neon Lights verkar täcka bra på egen hand. Lacket är fullt av olika neonfärgade hexagoner. Krämigt och lättlackat, mitt största bekymmer var att det ibland kom för många hexagoner på ett och samma ställe på nageln. Fick jobba lite för att sprida ut dem, men det var inga problem.

Sa jag att jag älskar det? Bra.


Lush Lacquer Order

Åh, jag kunde inte ha fått en bättre egenköpt födelsedagspresent levererad idag! Grattis till mig!


23 april 2013

China Glaze - Stroll

Det här trivs jag förbannat bra i. Mörkt rött och guldskimmer. Något skirt, tre lager åkte på.

Etiketter

Har nu strykturerat upp bland etiketterna här på bloggen. I helgen låg jag mestadels hemma med en förkylning och feberfrossa till och från så då passade jag på. Nya etiketter är skapade för att lättare navigera mellan inläggen. Hoppas det underlättar!

Är hemma idag från jobbet (jobbade igår, trots dunderförkylningen jag åkt på, då jag skulle på en kurs som jag inte ville missa) och funderade på en sak. Trots att jag varit en nagel -och nagellacksnörd i många år känns det nu som att jag börjar närma mig någon sorts nagelnörd deluxe. Samlingen växer fortsatt stadigt, nagellacken jag väljer att köpa är dyrare än de jag köpte när jag studerade, ovanliga och lite mer svåråtkomliga lack lockar desto mer, jag följer fler och fler nagellackbloggar, två Helmer har flyttat in och lika så ett gäng swatchstickor. Jag har börjat skriva ner alla lack jag vill köpa som jag ser på alla härliga nagellacksbloggar och jag funderar nu på att föra en lista över alla lack jag äger. Vart ska detta sluta? Fast det struntar jag egentligen i. Jag vill ju inte att det ska sluta.

22 april 2013

Orly - Bon Bon

Nagellacket jag använde till gårdagens Nail Art Sunday var detta - Bon Bon från Orly. Jag älskar ljuslila nagellack och de får gärna vara lite dammiga i färgen som detta. Det här var lättlackat och torkade fort. Jag har lackat fyra lager men det är fortfarande lite synlig VNL. Här visas lacket utan SV.

21 april 2013

Nail Art Sunday: Purple And Silver

Så är äntligen mitt bidrag till veckans Nail Art Sunday färdigt! Vilket lack jag använt tänkte jag att vi kikar lite närmre på imorgon. Blev en enkel nail art med några droppformade rhinestones och några silverfärgade glitterstreck gjorda med ett dekorationslack från Kiss.


20 april 2013

IsaDora - Hunter Green

Jag brukar ju säga att jag inte trivs i gröna lack. Det finns dock några undantag. Det här är ett av dem. Lättlackat som vanligt när det gäller IsaDora, två lager.
 

19 april 2013

Holofredag: Jade - Vermelho Surreal

Idag tänkte jag hänga på Skimmerskuggan och hennes holofredag för första gången. Bättre sent än aldrig! Bjuder på ett lack som ni säkert sett miljontals gånger redan. Jade - Vermelho Surreal.

Rött och holo, en oslagbar kombo. Tre lager som lackas utan problem. Kärlek.






18 april 2013

Essie - Exotic Liras

Egentligen inga konstigheter, två lager. Lättlackat. Mörkrosa. Fint.

16 april 2013

China Glaze - Bogie

Ännu ett lack som inte riktigt föll mig i smaken. Har lite svårt för frost och metallicfinish. Två lättlackade lager.

15 april 2013

IsaDora - Coral

Fy bubblan. Får rysningar av det här lacket. Vet inte vad det är men det är fan inte särskilt snyggt..

14 april 2013

Ingen Nail Art Sunday för min del

Måste dessvärre meddela att jag inte deltar i Nail Art Sunday idag. Det har varit dåligt med idéer på temat Operativsystem och inget av det jag funderat kring har lockat mig att sätta igång. Tills idag, då bestämde jag mig för att göra ett försök och satsa på lite color block i Microsoft Windows färger (orange, grön, blå och gul). Det gick åt helvete. Nagellack som torkade för långsamt för mitt tålamod, förstörd bas och så blev alla linjer ojämna och fula. Jag slutförde aldrig projektet utan ledsnade och tog bort allt. Ska lacka på lite hololack från Jade och njuta av solen istället!

Ser fram emot att se alla bidrag. Hoppas ni får en fin söndag!

12 april 2013

Sammanfattning: Dollish Polish - The Big Bang Theory Set

Tänkte faktiskt ge mig på att göra en sammanfattning av Dollish Polish - The Big Bang Theory Set. Till att börja med: Jag är sjukt glad över att jag fick tag på dessa.

På första plats hamnar, som väntat, Penny... Penny... Penny... Det gjorde mig inte besviken. Så fint!

Andraplatsen går till Coitus som jag blev glatt överraskad av. Trodde inte att jag skulle vara så förtjust men det är väldigt fint! Gillar den klara basen och de diskreta färgerna på glittret.

På tredje plats hamnar I´m Not Crazy, My Mother Had Me Tested. Glatt överraskad över det här också, även om det är betydligt galnare än Coitus. Det lilla minuset är den något gula basen i lacket.

På fjärde, och sista, plats hamnar Bazinga. Jag vet, det trodde inte jag heller! Hade höga förhoppningar på det här lacket. Hade det inte varit för den, enligt mig, för gula basen i lacket hade jag älskat det. Tyvärr blir det svårt att göra snygga layerings med ett lack som drar åt det gula hållet. Annars gillar jag det! Och jag är väldigt glad över att det finns i min samling.




11 april 2013

Dollish Polish - Penny... Penny... Penny...

Herre, hur fint är inte detta?! Jag gillar det som sjutton. Tre lättlackade lager åkte på.

Inga underkläder krävs, till skillnad mot de andra tre lacken i kollektionen. Lacket är ljust beigerosa med bronsfärgat skimmer och glitter i lite olika former.


10 april 2013

Dollish Polish - Coitus

Coitus, vad ska man säga? Klar bas, till att börja med. Hallelujah! Ett relativt diskret glitterlack med glitter i dammiga och fina färger: ljusblått, mörkblått, gammelrosa, guld och silver. Inga stora glitter, utan alla är ganska små.

Jag har lekt lite med lacket och lagt det över vitt, ljusgrönt och ljusblått. Finast över vitt eller grönt, tycker jag.




9 april 2013

Dollish Polish - I´m not crazy, my mother had me tested

Nu betar vi av lacket jag trodde att jag skulle tycka minst om i The Big Bang Theory settet, I´m not crazy, my mother had me tested.

Nästintill helt transparent och klar bas, den drar pyttelite åt det gula hållet. Inte alls lika mycket som Bazinga. Glitter i alla regnbågens färger och några till. Form och storlek varierar den också. Sträng, runda, kvadratiska och hexagonala glitter varvas med varandra. Namnet på lacket är fullkomligt klockrent.

Jag valde att lägga I´m not crazy, my mother had me tested över vitt. Fint blev det!


8 april 2013

Dollish Polish - Bazinga

Lacket jag nog sett fram emot mest att få hem har äntligen flyttat in. Bazinga från Dollish Polish.

Jag trodde nog att basen skulle vara mer "klar" men den drar en del åt det gula hållet. Lite störigt, tycker jag. Utöver det händer det en hel del vad gäller färg och form på glittret. Stora svarta prickar, små svarta strängglitter, små vita fyrkanter, stora vita rektanglar, gula och röda hexagoner samt röda fyrkanter. OMG!
Egentligen inga svårigheter med lackningen trots att det är lite tjockt och trögflytande. Pilligt att få glittret jämt fördelat dock. De tyngre partiklarna sjunker ju gärna till botten på lacket.

Jag har valt att testa det över ett ljusgult och ett ljusblått lack. Min favorit är den gula varianten.










7 april 2013

Nail Art Sunday: Pastel Gradient

Ännu en gradient! Idag blir det en i pasteller som känns vårig och härlig.

Jag har använt:

China Glaze - Re-Fresh Mint
China Glaze - Tart-y For The Party
China Glaze - Innocence


6 april 2013

5 april 2013

China Glaze - Innocence

Inte alls ett så spännande lack, men bra till nail art och underkläder till andra nagellack. Två lager.

4 april 2013

Layering: China Glaze - Glitz ´n Pieces

Så här ser China Glaze - Glitz ´n Pieces ut ovanpå ett vitt, grått, svart och nudelack:



Nail polish storage

För en vecka sedan tog jag med mig en vän och åkte till Ikea i Barkarby. Var på jakt efter ny förvaring till alla nagelprylar. Efter att ha tittat, jämfört och mätt slutade det med två Helmer i silverfärg. Det stod mellan Helmer och några andra hurtsar som dessvärre var typ 10 cm djupare, det är 10 cm som jag inte har plats för. Är dock väldigt nöjd med mina Helmer.

3 april 2013

2 april 2013

Freaking Done

Done! Nu är alla lack målade på swatchstickor. Värt!

1. Gröna, blåa och lila lack
2. Layering och neonlack
3. Svarta, silver, vita, nude, bruna och guldlack
4. Hololack
5. Röda, rosa, korall, gula och orangea lack