29 juni 2012

27 juni 2012

Today´s nails: Chateau Grey 723

Det här är ett ljusgrått krämlack med lite silverskimmer från IsaDora som jag faktiskt gillar otroligt mycket. Jag slängde på två lager för denna täckning. Det är ur deras höstkollektion och det passar ju onekligen bättre på hösten och vintern, så det här kommer jag bära mer då.. Enkelt och fint!

26 juni 2012

Today´s nails: Help Me Grow

Har använt Help Me Grow från Essie som baslack ett bra tag nu men kan inte direkt påstå att jag märker någon skillnad på mina naglar, märker typ ingen skillnad vilket baslack jag än använder. Någon som har något tips på ett baslack som ni gillar?


24 juni 2012

Today´s nails: Exotic Canaries + Lush Tangerine + So Chic Pink + Konad Nail Art

Provade att göra ett par rosa blommor på ringfingernageln. Det blev ganska sött! Tråkigt att bilden är så suddig..

23 juni 2012

Today´s nails: Seche Vite 2

Jag är så kluven när det gäller Seche Vite Dry Fast Top Coat, känner någon slags hatkärlek för det.

Fördelar:
Ger glans som inget annat topplack jag provat

Lättarbetat (formula och pensel)

Riktigt bra torktid

Ska appliceras på vått nagellack så att man sparar tid

Nackdelar:
Det innehåller toluene, vilket är farligt att andas in och speciellt farligt att få i sig genom att till exempel bita på naglarna (vilket jag visserligen aldrig gör, men andas gör jag ju. Givetvis.) Följande står på flaskan: "This product contains a chemical known to the State of California to cause birth defects or other reproductive harm". Känns ju så där. Läste någonstans att toluene enbart är hälsofarligt i det långa loppet och i större mängder, än det som finns i nagellack, men vad VET man? Egentligen?

Jag upplever också, speciellt när jag använt Seche Vite på hololacken från Depend, att lacket lätt chippas efter dusch, som om det inte tål vatten. En gång lossnade allt nagellack, från en nagel, i en och samma veva. Det såg ut som en nagel, gjord på nagellack. Helt galet sämst.

Så, ain’t that a bitch, liksom? Samtidigt är jag inte det minsta insatt i vad andra nagellack innehåller. Summan av kardemumman? Jag är kluven. Får fundera vidare på saken.

Vad tänker och tycker ni?




Today´s nails: Exotic Canaries + Lush Tangerine + So Chic Pink

Svampade på Lush Tangerine och So Chic Pink på Exotic Canaries. Jag gillar´t! På den nedersta bilden ser ni vad jag använt för redskap, prova du också! Allt du behöver är några nagellack i valfri färg, något att kladda lite på och en sminksvamp.














Today´s nails: Exotic Canaries

Det här lacket är både rinnigt och skirt, efter ett lager kändes det hopplöst och det var dessutom väldigt fult. Efter ytterligare två lager ändrade jag dock åsikt. Trivs riktigt bra i det här svårbeskriva gula nagellacket! Det drar lite mot det varma hållet, det är nog därför jag gillar det..  


22 juni 2012

Today´s nails: Brick Red 726

Jag valde röda naglar så här på midsommarafton. Det är ett nagellack ur IsaDoras höstkollektion och som namnet antyder är det lite tegelrött. Damn, vad snyggt det är med enkla röda naglar! Jag tog två lager och tycker att det täcker bra. Och nej, jag tycker inte att det behöver vara jul för röda naglar. Trevlig midsommar!

20 juni 2012

Today´s nails: Gold

Låt mig presentera Gold från Gina Tricot. Med ok torktid, väldigt bra täckning, noll ränder efter penseln och lättapplicerad formula har jag inget att klaga på. Fint är det också!

19 juni 2012

Today´s nails: Claudia 182 + Orly

Pimpade gårdagens nagellack och gjorde det lite mer somrigt genom att slänga på lite mer färg. Jag använde ett nagellack från Orly för att lacka tipparna turkosa. Vet tyvärr inte vad lacket heter, det har skavts bort från flaskan. Det är i alla fall väldigt fint, turkost som drar lite åt grönt i vissa ljus, med en metallisk finish. Det har lätt över fem år på nacken men det är fortfarande lika bra!

18 juni 2012

Today´s nails: Claudia 182

Ännu ett lack som legat otestat länge, köpte det i höstas på Gekås för ynka 10 kr. Jag har insett att jag gärna köper billiga nagellack men jag drar mig ändå för att testa dem, vilket känns löjligt. Nu får det vara slut på det. På grund av priset hade jag inga höga förväntningar men det enda jag kan "klaga" på är att det krävdes fyra lager för att uppnå den här täckningen. Både formula, borste och torktid var över förväntan och det var lätt att få jämnt. Vilket kap!

17 juni 2012

Today´s nails: Lady Luck

Ett fint havsgrönt nagellack från H&M med metallicfinish och fint guldskimmer. Det här känns ju garanterat bättre än den tidigare layeringmanikyren. Lady Luck är väldigt fint, det går inte att påstå någonting annat, men av någon anledning trivs jag inte så bra i gröna nagellack. Jag och grönt har någon slags beef, trivs inte i gröna ögonskuggor heller.. Tråkigt, nagellacket ÄR ju fint.



Today´s nails: Silver Metallic + Golden Goddess

Epic fail, liksom. Naglarna ser ju smutsiga ut. Det här ryker omedelbart, får se vad jag hittar på istället!
  

16 juni 2012

Today´s nails: Silver Metallic

Hallå där ute! Gina Tricot säljer nagellack. Who knew? Jag köpte tre för 99 kr och först ut är Silver Metallic att bli testad. Väldigt bra täckning, täcker helt okej på endast ett lager men jag lackade på två. Lämnar lite ränder men det är inget som stör mig jättemycket och med helt ok torktid, pensel och formula så känns det här som ett riktigt kap! High five!

15 juni 2012

Today´s nails: Steal The Limelight

Herregud, vilket galet lack det blev idag. Vet inte riktigt vart jag ska börja.. Färgen är helt galen, på ett bra sätt. Jag gillar färgen, resten med det här nagellacket hatar jag. Det är rinnigt med pissig täckning och jättesvårt att få jämnt. Jag fick använda fem lager för detta resultat, då är det ändå lite bald spots IRL.

14 juni 2012

Today´s nails: Ocean Green 2036 + Plum 2030

Kände för att leka lite så jag svampade på lite lila hololack i form av Plum från Depend. Fina naglar för en fin kväll, med middag och mys, hos Sofia!






Today´s nails: Ocean Green 2036

Ja, helt riktigt! Här kommer ännu ett hololack från Depend, idag är det Ocean Green som lackats på naglarna. Så fint. Vid det här laget känns det inte som att jag behöver säga så mycket mer. Lycka på flaska.

13 juni 2012

Today´s nails: Sweden

Den här designen tänkte jag göra till Sveriges nationaldag men jag glömde helt bort det. Tog tag i saken nu istället, det är ju trots allt fotbolls EM! Heja Sverige!

  

12 juni 2012

Today´s nails: Blue My Mind

Äntligen tog jag mig i kragen och provade Blue My Mind från H&M som legat oanvänt länge. Helt oanvänt är det visserligen inte, det syns klart och tydligt på flaskan. Några vänner till Tommy var här i lördags, de drack alkohol, pratade goja, lyssnade på musik.. och målade naglarna. Jojo, så kan det gå. Hur som helst, det är ett väldigt fint lack som verkligen faller mig i smaken. Hatade dock formulan, den gjorde lacket svår att applicera jämt, men efter tre lager blev det himla snyggt.

10 juni 2012

Today´s nails: Denim Blue 2032

Ännu ett lack från Depends holokollektion, idag blev det blått. Av någon anledning trivs jag inte riktigt lika bra i det här lacket som de tidigare ur kollektionen, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. På bilderna ser ju lacket fantastiskt ut. Holo är nog min nya favorit finish, trots att jag inte varit jätteförtjust tidigare..


9 juni 2012

Today´s nails: Jewel Tone

Så kan man ju också göra! Använde Jewel Tone från L.A. Colors ovanpå #2025 från Depend och jag gillart. Gillar också att L.A. Colors är cruelty free. High five! 

8 juni 2012

Today´s nails: Zebra Stripes

Det silvriga (#2025) holografiska nagellacket från Depend med lite zebraränder över, fixade med min konadstämpel.


7 juni 2012

Today´s nails: Silver 2025

Bättre sent än aldrig, här kommer silverlacket från Depends holokollektion! Samma gamla visa som vanligt, jag känner bara kärlek för de här nagellacken.


6 juni 2012

Today´s nails: Plum 2030

Jag finner inga ord. Så fint är Plum från Depends kollektion med holografiska nagellack. Så här vill jag lacka min framtida bil. Titta på bilderna, som är tagna i solljus, så förstår ni min tunghäfta.




5 juni 2012

Today´s nails: Seche Vite

Seche Vite Dry Fast Top Coat är ett snabbtorkande överlack som av många anses vara det bästa överlacket i världen, det har vunnit många utmärkelser. Den patenterade formulan tränger igenom alla lager av nagellack ända ner till underlacket och skapar ett enda starkt lager över hela nagelbädden, detta ska också göra att man slipper gulfärgade naglar. Seche Vite ska göra naglarna starkare, silkesblanka, hållbara och det ska göra att nagellacket absolut inte flagnar.

Så, vad tycker jag? Jag har bara provat det en gång så jag kan inte uttala mig om några långsiktiga resultat som till exempel om naglarna blir starkare, om det motverkar att nagellacket flagnar eller om den riktiga nageln inte gulnar. Detta återstår att se och jag återkommer om detta senare. Just nu kan jag säga så här: Mina naglar ser ut att vara gjorda av glas! Så blanka, glansiga och fina är de, tack vare Seche Vite. Sheche Vite har ganska tjock formula men är ändå lätt att få jämnt och fint. Inga klagomål gällande penseln. Torkar fort och det ska appliceras på vått lack så man sparar lite tid. Grymt överlack, så här långt!

4 juni 2012

Today´s nails: Disco Darling + Matte Black

Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna nailart som jag fick för mig att göra. Jag tycker att det är en fin kombination med allt hologlitter i Nox Twilight och det mattsvarta nagellacket från Nyx, men jag vet inte vad jag tycker om själva designen. Föredrar nog helfärgade naglar men det är roligt att pilla lite med sånt här ibland. Det här lacket från Nyx är förresten ruggigt bra. Bra och lättarbetad formula, täcker på ett lager och torkar snabbt. Full pott!

3 juni 2012

Today´s nails: Disco Darling

Disco Darling från Nox Twilight. Nej, det är inte Twilightnörden i mig som fått mig att köpa det här nagellacket, utan det är nagellacksjunkien i mig som gav med sig till slut. Både Twilightnörden och nagellacksjunkien är dock lika glada just nu, med det här fina lacket på naglarna. Det måste vara så här Edwards hy gnistrar i solen, och jag antar att det är själva kopplingen mellan bok/film och nagellacket. Först förstod jag mig inte på namnet på nagellacket, sedan kom jag på att vampyrerna i Twilight gnistrar som diamanter i solsken och vid något tillfälle i boken görs jämförelsen med en discokula. Där trillade poletten ner! Så gillar jag ju flaskan också. Spana in The Cullen Crest!

Hur som helst, det är ett himla fint nagellack, men det tappar lite holografisk effekt, eftersom lacket är väldigt scratted. Det är massor av smått holografiskt glitter, men det skapar inga regnbågar. Jag kan tänka mig att det är väldigt fint som layeringlack men jag valde att köra enbart på det här nagellacket, för att se vad det går för. Fem lager krävdes för denna täckning men det gjorde inte så mycket eftersom det var lättlackat och torkade fort.

Ser ni alla färger på glittret?! Superfint. Tråkigt att solen inte tittade fram, hade velat ta kort i solsken. Hololack gör sig ju bäst i solen. Som ni ser tog jag många foton i ett försöka att göra lacket rättvisa, men det var svårt, så jag filmade en snutt! Enjoy!





I wish I was like you, easily amused

Tröttnade på allt kladd med nagellackremover och bomull och köpte därför den här för ett par dagar sedan, provade den igår för första gången. Är glatt överraskad! Den är väldigt effektiv, det är bara att stoppa ner fingret och gnida nageln mot svampen i burken, som är dränkt i nagellacksremover. 15 sekunder per nagel räckte när jag tog bort ett annars envist holografiskt lack. Det är säkert lite mer uttorkande än det vanliga kladdalternativet, men med nagelolja och a-creme så tror jag inte att det är någon större fara. Har som sagt bara använt min en gång, men jag har hört att den ska hålla och vara effektiv länge. I flera månader, trots användning flera gånger i veckan. Tummen upp! Extra plus för att den är miljövänlig. På bilden ser ni förresten mina gula naglar, missfärgade efter många års flitigt användande av nagellack. Har bara ett baslack på naglarna på bilden. Men vad gör det om naglarna är missfärgade? Jag misströstar inte, ska fortsätta slänga på nagellack nu! Ni får se sen!

1 juni 2012

Today´s nails: Heather Pink 2028

Åh, herregud. Jag har hittat en ny nagellackskärlek. Fy bubblan, så häftigt och fint det här holografiska nagellacket från Depend är! Scattered holo med jättefin holografisk effekt. Ser ni regnbågarna på naglarna?! Lättlackat och bra, inga konstigheter där. Det enda minuset med det här lacket är priset, 49 kr styck istället för 25 kr styck, som Depends nagellack vanligtvis kostar. Well well, det är värt det. Jag kan inte sluta stirra på naglarna.